Kachna pečená na slanině a pivu

85 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
250 mg
Cukr
39 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Slaninu nakrájíme na plátky.
  • 2
    Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
  • 3
    Na dno pekáče rozložíme nakrájenou slaninu, na ní vložíme kachnu, přilijeme 2,5 dl piva a kachnu pod poklicí pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Poté ji otočíme, podlijeme zbylým pivem a necháme péct další půlhodinu. Poklici sundáme a kachnu dopečeme přibližně 15 minut, až se vytvoří křupavá kůrka.
  • 4
    Během pečení kachnu průběžně poléváme vypečeným tukem, podle potřeby přiléváme vodu.
  • 5
    Upečenou kachnu naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíče s houskovým knedlíkem a zelím, podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.