Kachna pečená na slanině a pivu
85 min.
Ingredience
- 1kusKachna domácí
- 100gramůSlanina vepřová
- 0,5litrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
164 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
12 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
250 mg
Cukr
39 mg
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na plátky.
- 2Kachnu omyjeme, osušíme, osolíme, opepříme a okmínujeme.
- 3Na dno pekáče rozložíme nakrájenou slaninu, na ní vložíme kachnu, přilijeme 2,5 dl piva a kachnu pod poklicí pečeme 30 minut v předehřáté troubě. Poté ji otočíme, podlijeme zbylým pivem a necháme péct další půlhodinu. Poklici sundáme a kachnu dopečeme přibližně 15 minut, až se vytvoří křupavá kůrka.
- 4Během pečení kachnu průběžně poléváme vypečeným tukem, podle potřeby přiléváme vodu.
- 5Upečenou kachnu naporcujeme, rozdělíme na servírovací talíče s houskovým knedlíkem a zelím, podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.