Kachna pečená na zázvoru
135 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1500gramůKachna mražená
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
88 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
165 mg
Cukr
51 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kachnu potřeme česnekem utřeným se solí, mletým zázvorem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez pokličky.
- 2Chvíli před koncem pečení kůži na prsou a stehnech několikrát propíchneme, aby sádlo lépe vyteklo. Sádlo potom sebereme, připalovalo by se.
- 3Měkkou kachnu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme.
- 4Kachnu naporcujeme, vložíme do pekáče a prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.