Kachna pečená na zázvoru

135 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
926 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
88 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
165 mg
Cukr
51 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou kachnu potřeme česnekem utřeným se solí, mletým zázvorem, vložíme do pekáče a podlijeme trochou vody. Pečeme v troubě nejdříve pod pokličkou a dopékáme bez pokličky.
  • 2
    Chvíli před koncem pečení kůži na prsou a stehnech několikrát propíchneme, aby sádlo lépe vyteklo. Sádlo potom sebereme, připalovalo by se.
  • 3
    Měkkou kachnu vyjmeme a šťávu vydusíme na tuk. Zaprášíme hladkou moukou, osmažíme ji, zalijeme trochou vody, rozšleháme a provaříme.
  • 4
    Kachnu naporcujeme, vložíme do pekáče a prohřejeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.