Kachna pečená s jablky
165 min.
Ingredience
- 11lžicSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 100gramůSádlo škvařené
- 700gramůJablka
- 100gramůAnglická slanina
- 0,5lžičkaSolamyl
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusKachna mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1513 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
142 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Menší, tvrdší, pokud možno kyselá jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a na jejich místo zasuneme plátek anglické slaniny a opepříme.
- 2Z kachny odsekneme konce křídel, omyjeme ji, osušíme a ze všech stran (i zevnitř) důkladně osolíme, naplníme jablky a zašijeme.
- 3Kachnu dáme do pekáče, přelijeme sádlem a ve středně vyhřáté troubě pečeme bez podlévání vodou přibližně 2 hodiny.
- 4Kachnu vyjmeme z pekáče a tuk vysmahneme. Polovinu tuku slijeme, zbylý tuk s vypečenou šťávou zahustíme solamylem rozmíchaným v 1 dl vody. Chvilku povaříme, případně přisolíme.
- 5Kachnu zbavíme nití a naporcujeme. Podáváme s jablkovou kaší přelitou vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.