Kachna plněná mletým masem

150 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
75 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytou kachnu zevnitř i na povrchu osolíme. Očištěná a omytá játra nakrájíme na kousky. Vepřové maso omyjeme a pokrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studeným mlékem. Ořechy krátce opražíme na másle.
  • 2
    Připravené maso jemně umeleme s vymačkanou žemlí, přidáme játra, namočené rozinky, ořechy, mrkev s hráškem, vejce, sůl, nasekané natě, koření, zbylé mléko a brandy. Vše dobře promícháme.
  • 3
    Kachnu naplníme připravenou nádivkou a sešijeme. Vložíme ji do pekáče, osolíme, podlijeme horkou vodou, za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme.
  • 4
    Kachnu vyjmeme, naporcujeme a upravíme na mísu. Sádlo slijeme.
  • 5
    Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo těstovinami. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.