Kachna plněná mletým masem
150 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 100gramůJátra kachní
- 50gramůHrozinky
- 50gramůOřechy vlašské
- 75gramůMrkev sterilovaná
- 75gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceBazalka
- 3lžíceSherry brandy
- 1decilitrMléko polotučné
- 150gramůVepřová plec
- 1000gramůKachna mražená
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5kusŽemle tuková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
75 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Omytou kachnu zevnitř i na povrchu osolíme. Očištěná a omytá játra nakrájíme na kousky. Vepřové maso omyjeme a pokrájíme na kousky. Žemli rozlámeme a zalijeme studeným mlékem. Ořechy krátce opražíme na másle.
- 2Připravené maso jemně umeleme s vymačkanou žemlí, přidáme játra, namočené rozinky, ořechy, mrkev s hráškem, vejce, sůl, nasekané natě, koření, zbylé mléko a brandy. Vše dobře promícháme.
- 3Kachnu naplníme připravenou nádivkou a sešijeme. Vložíme ji do pekáče, osolíme, podlijeme horkou vodou, za občasného přelévání vypečenou šťávou upečeme.
- 4Kachnu vyjmeme, naporcujeme a upravíme na mísu. Sádlo slijeme.
- 5Podáváme s vařenými bramborami, rýží nebo těstovinami. Šťávu podáváme zvlášť v omáčníku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.