Kachna po šumavsku
110 min.
Ingredience
- 300gramůHouby čerstvé
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůSlanina vepřová
- 1lžičkaKmín drcený
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2000gramůKachna mražená
- 1lžičkaMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1334 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
126 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kachnu rozdělíme na porce, osolíme a okořeníme pepřem a kmínem. Podlijeme vodou a dusíme nejprve pod pokličkou v troubě, později bez pokličky dopečeme doměkka.
- 2Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a přilijeme smetanu. Krátce povaříme. Přidáme očištěné, nakrájené houby osmažené na rozškvařené slanině a vložíme na porce kachny. Vše prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.