Kachna s angreštovou omáčkou
75 min.
Ingredience
- 50gramůPepř sečuánský
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 700gramůKachní prsa
- 3decilitrySirup cukerný
- 150gramůAngrešt
- 150mililitrůVíno červené
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 60gramůDžem angreštový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 400gramůKapusta hlávková
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
408 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
12 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
155 mg
Postup přípravy
- 1Sečuánský pepř rozdrtíme v hmoždíři, kůži na kachních prsou nařežeme do kříže a vetřeme do ní sečuánský i normální pepř a sůl. Prsa vložíme kůží dolů do suchého pekáče a zahříváme 15 minut na mírném ohni, aby se vypekl tuk.
- 2V rendlíku smícháme cukerný sirup s angreštem a na mírném ohni povaříme 4 minuty, necháme vychladnout.
- 3Do jiného rendlíku nalijeme červené víno, svaříme na poloviční objem (asi 7 minut), doplníme vývarem a znovu svaříme napolovic.
- 4Zesílíme oheň, na kterém se pečou kachní prsa, a opečeme 2 minuty, obrátíme a opečeme další 2 minuty z druhé strany. Pekáč přendáme do trouby a pečeme na střední teplotu 10 minut. Upečenou kachnu necháme 10 minut odpočinout.
- 5Do omáčky z červeného vína přidáme angreštový džem a máslo (polovina dávky), vmícháme vařený angrešt a zahřejeme, můžeme mírně osolit. Na pánvi na zbylém másle orestujeme nakrájenou kapustu do zavadnutí, osolíme, opepříme a rozložíme na talíře. Kachnu nakrájíme na šikmé plátky, které položíme na kapustu a přelijeme angreštovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.