Kachna s bambusovými výhonky a lilkem
50 min.
Ingredience
- 500gramůKachní prsa
- 3lžíceOmáčka rybí
- 1kusLilek
- 100gramůBambusové výhonky
- 1lžíceCukr palmový
- 1lžíceKari pasta červená
- 200gramůRajčata Cherry
- 400mililitrůMléko kokosové
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
31 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si připravíme lilek, který nakrájíme na kolečka, posolíme a 10 minut necháme v misce "vypotit". Uvolněnou šťávu z lilku slijeme. Bambusové výhonky nakrájíme na kousky.
- 2Kachní maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky, které marinujeme v rybí omáčce.
- 3Na rozehřátém oleji v pánvi nejprve osmahneme lilek, po osmažení lilek vyndáme ven z pánve.
- 4Potom zkaramelizujeme v pánvi palmový cukr s kari pastou a ústřicovou omáčkou. Přidáme lilek, cherry rajčata a bambusové výhonky. Vše přelijeme kokosovým mlékem. Do takto připravené omáčky vložíme maso a vše pár minut povaříme, dokud není maso měkké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.