Kachna s brukví
70 min.
Ingredience
- 500gramůTuřín
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžícePomerančová šťáva
- 2lžíceTuk
- 800gramůKachní stehna
- 0,5kusVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
624 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
34 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme troubu na 190°C. Kachní stehna položíme do nepřilnavé pánve kůží dolů a smažíme na středním plameni 7-8 minut. Vypečený tuk slijeme a odložíme. Po otočení kachnu pečeme dalších 30-40 minut, aby se vytvořila křupavá kůrka a maso bylo propečené. Jako přílohu podáváme dušené brukve (tuříny).
- 2Ve vroucí osolené vodě vaříme oloupaný, na kostky nakrájený (asi 5 cm) bílý tuřín nebo-li brukev, asi 5-6 minut. Do velké pánve nalijeme 2 lžíce vypečeného tuku, přidáme okapané tuříny a 5 minut smažíme, do mírného zhnědnutí. Přilijeme drůbeží vývar a dochutíme solí a pepřem. Částečně přikryté dusíme doměkka a vydušení vývaru. Po 10 minutách odkryjeme, přidáme cukr, pomerančovou šťávu a za stálého míchání na silném ohni vaříme 3-4 minuty, než tuříny zkaramelizují.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.