Kachna s třešňovou omáčkou
125 min.
Ingredience
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1600gramůKachna mražená
- 60gramůCibule
- 200gramůTřešně
- 100mililitrůVíno portské
- 50mililitrůPomerančová šťáva
- 15gramůPomerančová kůra
- 5gramůCukr moučkový
- 50gramůŽelé rybízové
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
842 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
76 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
772 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kachnu omyjeme, osolíme, opepříme a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, třešně vypeckujeme a pokrájíme na menší kousky.
- 2V pekáči rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme cibuli, mouku a krátce orestujeme. Přiložíme kachnu, podlijeme vodou a pečeme asi 70 až 75 minut. Kachnu vyjmeme z pekáče a naporcujeme.
- 3Do pekáče po kachně nasypeme třešně, nalijeme portské víno, pomerančovou šťávu, přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr a rybízové želé. Povaříme 15 minut a odstavíme. Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme třešňovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.