Kachna se žampiony a šalotkami

140 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1314 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
121 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
682 mg
Cukr
650 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opepříme. Pečeme ji pod pokličkou v troubě téměř doměkka za občasného polévání vypečenou šťávou. Podle potřeby můžeme podlít trochou horké vody.
  • 2
    Oloupanou mrkev nastrouháme na nudličky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky a spolu s očištěnými šalotkami osmažíme na slanině.
  • 3
    Když je maso téměř měkké, odstraníme pokličku, přidáme osmaženou zeleninovou směs a za občasného podlévání vínem a přelévání šťávou dopečeme doměkka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.