Kachna se žampiony a šalotkami
140 min.
Ingredience
- 100gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůŠalotka
- 50gramůSlanina vepřová
- 2decilitryVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 1hrnekVoda pitná
- 100gramůMrkev kořen
- 2000gramůKachna mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1314 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
121 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
682 mg
Cukr
650 mg
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kachnu osolíme a opepříme. Pečeme ji pod pokličkou v troubě téměř doměkka za občasného polévání vypečenou šťávou. Podle potřeby můžeme podlít trochou horké vody.
- 2Oloupanou mrkev nastrouháme na nudličky, očištěné žampiony nakrájíme na plátky a spolu s očištěnými šalotkami osmažíme na slanině.
- 3Když je maso téměř měkké, odstraníme pokličku, přidáme osmaženou zeleninovou směs a za občasného podlévání vínem a přelévání šťávou dopečeme doměkka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.