Kachna ve vinné omáčce

110 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1266 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
113 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou kachnu naporcujeme a osolíme.
  • 2
    Do kastrolu vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Vložíme porce kachny, opečeme po všech stranách a vyjmeme.
  • 3
    Do výpeku přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, vložíme porce kachny a pod pokličkou dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme sítem. Zalijeme smetanou rozšlehanou s hladkou moukou a povaříme.
  • 5
    Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.
  • 6
    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.