Kachna ve vinné omáčce
110 min.
Ingredience
- 1500gramůKachna mražená
- 200gramůSlanina vepřová
- 4kusyCibule
- 300gramůZelenina kořenová
- 400mililitrůVíno červené
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 300gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1266 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
113 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou kachnu naporcujeme a osolíme.
- 2Do kastrolu vsypeme na kostičky nakrájenou slaninu a necháme ji zesklovatět. Vložíme porce kachny, opečeme po všech stranách a vyjmeme.
- 3Do výpeku přidáme oloupanou, nasekanou cibuli a očištěnou, na větší kusy nakrájenou kořenovou zeleninu. Osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Zalijeme vínem, vložíme porce kachny a pod pokličkou dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení pokličku odstraníme.
- 4Měkké maso vyjmeme a zeleninu prolisujeme sítem. Zalijeme smetanou rozšlehanou s hladkou moukou a povaříme.
- 5Porce kachny upravíme na talíře a přelijeme vinnou omáčkou.
- 6Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.