Kachní chilli s krabím masem a omáčkou z Kešu oříšků
110 min.
Ingredience
- 5hrnkůVoda pitná
- 1,5lžičkySůl
- 3kusyChilli paprička
- 5lžičekCukr krupice
- 1lžičkaKmín celý
- 1hrnekOřechy Kešu
- 170gramůKrabí maso mražené
- 55gramůKokosový krém
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceKoriandr celý
- 2kusyKafirové listy
- 1kusCitronová tráva
- 1kusGalgan
- 1,4kilogramyKachna mražená
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1356 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
113 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kachny nejprve naporcujeme. Odřízneme nohy od těl, oddělíme horní a dolní část stehen, každou rozkrojíme na poloviny. Spodní polovinu těla odřízneme nůžkami, prsíčka rozkrojíme příčným řezem, každou část poté dělíme na čtyři menší kousky.
- 2Maso i kosti vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme limetkové listy, lžičku soli a vaříme 30 - 45 minut do měkka. Poté maso oddělíme od kostí, vývar scedíme a odložíme stranou.
- 3V mixéru rozdrtíme nadrobno pokrájené chilli papričky bez semínek s cukrem a zbytkem soli. Na pánvičce nasucho cca 1 - 2 minuty osmahneme koriandrová semínka, kmín i nadrobno nasekané kešu oříšky. Přidáme do mixéru spolu s voňatkou, nadrobno pokrájeným galganem, rozmačkaným česnekem i nasekanou šalotkou a rozemeleme vše na homogenní směs. Nakonec přidáme krevetovou pastu, nadrobno krájený koriandrový kořen a důkladně promícháme. Přilijeme hrnek vývaru, vymícháme řídké těsto.
- 4Směs přelijeme do hrnce s masem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 - 25 min. Přidáme krabí maso, kokosový krém a krátce prohřejeme. Rozdělíme do vyhřátých talířů či misek, dozdobíme nasekaným koriandrem a podáváme např. s vařenou rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.