Kachní chilli s krabím masem a omáčkou z Kešu oříšků

110 min.
Čína
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1356 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
113 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachny nejprve naporcujeme. Odřízneme nohy od těl, oddělíme horní a dolní část stehen, každou rozkrojíme na poloviny. Spodní polovinu těla odřízneme nůžkami, prsíčka rozkrojíme příčným řezem, každou část poté dělíme na čtyři menší kousky.
  • 2
    Maso i kosti vložíme do velkého hrnce a zalijeme vodou. Přidáme limetkové listy, lžičku soli a vaříme 30 - 45 minut do měkka. Poté maso oddělíme od kostí, vývar scedíme a odložíme stranou.
  • 3
    V mixéru rozdrtíme nadrobno pokrájené chilli papričky bez semínek s cukrem a zbytkem soli. Na pánvičce nasucho cca 1 - 2 minuty osmahneme koriandrová semínka, kmín i nadrobno nasekané kešu oříšky. Přidáme do mixéru spolu s voňatkou, nadrobno pokrájeným galganem, rozmačkaným česnekem i nasekanou šalotkou a rozemeleme vše na homogenní směs. Nakonec přidáme krevetovou pastu, nadrobno krájený koriandrový kořen a důkladně promícháme. Přilijeme hrnek vývaru, vymícháme řídké těsto.
  • 4
    Směs přelijeme do hrnce s masem, přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 20 - 25 min. Přidáme krabí maso, kokosový krém a krátce prohřejeme. Rozdělíme do vyhřátých talířů či misek, dozdobíme nasekaným koriandrem a podáváme např. s vařenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.