Kachní prsa a omáčka s vermutem
50 min.
Ingredience
- 80mililitrůVermut bílý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1kusPaprika zelená
- 1lžíceŽelé rybízové
- 4plátkyPomerančová kůra
- 600gramůKachní prsa
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
6 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
430 mg
Cukr
693 mg
Postup přípravy
- 1Na kůži kachních prsních řízků (bez kosti, kus o váze asi 150 g) nožem vytvoříme mřížku. Připravená kachní prsa vložíme do nádoby s těžkým dnem kůží na dno a na středním plameni pečeme 5 minut. Potom slijeme vypečený tuk, kachní prsa obrátíme, opečená kůže je tentokrát nahoře, a dalších 5 minut pečeme.
- 2Zahřejeme troubu na 220°C. Připravíme pekáč s roštem. Na ten položíme kachní prsa a pečeme 10 minut v troubě, pak na teplém místě necháme 5 minut stát.
- 3Omáčku připravíme z pomerančové šťávy, nasekané zelené chilli papriky zbavené semen, suchého vermutu, rosolu z červeného rybízu, soli a pepře. Na pánvi smícháme a 5 minut vaříme za stálého míchání na prudkém ohni, část tekutiny se vypaří.
- 4Hotové kachní maso nakrájíme na tenké plátky a přelijeme omáčkou a ozdobíme proužky pomerančové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.