Kachní prsa marinovaná ve víně s fíkovou omáčkou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná, vykostěná kachní prsa osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Maso naložíme do poloviny červeného vína a necháme alespoň 30 minut marinovat.
  • 2
    V pánvi rozpustíme cukr, přidáme oloupané fíky, zalijeme zbylým vínem a podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a zahustíme škrobovou moučkou.
  • 3
    Marinovaná kachní prsa zprudka osmahneme na pánvi a dopečeme ve vyhřáté troubě. Upravíme na talíře a přelijeme fíkovou omáčkou.
  • 4
    Vhodnou přílohou je rýže.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.