Kachní prsa marinovaná ve víně s fíkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 4kusyFíky čerstvé
- 750mililitrůVíno červené
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSolamyl
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaTymián sušený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
435 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Očištěná, vykostěná kachní prsa osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Maso naložíme do poloviny červeného vína a necháme alespoň 30 minut marinovat.
- 2V pánvi rozpustíme cukr, přidáme oloupané fíky, zalijeme zbylým vínem a podusíme. Ochutíme sójovou omáčkou a zahustíme škrobovou moučkou.
- 3Marinovaná kachní prsa zprudka osmahneme na pánvi a dopečeme ve vyhřáté troubě. Upravíme na talíře a přelijeme fíkovou omáčkou.
- 4Vhodnou přílohou je rýže.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.