Kachní prsa na hříbkách
50 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 200gramůHříbky čerstvé
- 200gramůJátra husí
- 120gramůŠalotka
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
386 mg
Cukr
980 mg
Postup přípravy
- 1Kachní prsa osolíme, opepříme, kůži nařízneme do mřížky, vložíme do pánve na rozpálený olej a smažíme z obou stran do zlatova. Prsa uvolní dost tuku, takže ho část odebebreme.
- 2Hříbky nakrájíme na plátky, šalotku na drobno, husí játra na kostičky.
- 3Prsa z pánve vyjmeme, do tuku nasypeme šalotku, hříbky a osmahneme. Přidáme husí játra, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, dokud se játra úplně nerozdrolí.
- 4Prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme játrovou omáčkou s hříbky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.