Kachní prsa na hříbkách

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
409 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
20 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
386 mg
Cukr
980 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsa osolíme, opepříme, kůži nařízneme do mřížky, vložíme do pánve na rozpálený olej a smažíme z obou stran do zlatova. Prsa uvolní dost tuku, takže ho část odebebreme.
  • 2
    Hříbky nakrájíme na plátky, šalotku na drobno, husí játra na kostičky.
  • 3
    Prsa z pánve vyjmeme, do tuku nasypeme šalotku, hříbky a osmahneme. Přidáme husí játra, osolíme, opepříme, přilijeme smetanu, zakápneme citronovou šťávou a vaříme, dokud se játra úplně nerozdrolí.
  • 4
    Prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a přelijeme játrovou omáčkou s hříbky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.