Kachní prsa na medu s noky

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
13 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
16 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve smícháme med se solí a pivem a touto směsí kachní prsíčka potřeme.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200C.
  • 3
    Maso vložíme do pekáčku, necháme chvíli zapéct, poté stáhneme teplotu na 180C, zakryjeme alobalem a pečeme 30-45minut. Na závěr pečení alobal odkryjeme, aby vznikla křupavá kůžička.
  • 4
    Po vyjmutí z trouby posypeme maso lístky majoránky a zakryté alobalem necháme na teplém místě.
  • 5
    Připravíme noky, brambory ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme rozšlehané vejce, mouku a zpracujeme vláčné těsto. Vyválíme válečky, rozkrojíme na kousky, vytvarujeme z nich malé oválky a uvaříme ve vroucí, lehce osolené vodě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.