Kachní prsa na medu s noky
65 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 350gramůKachní prsa
- 1špetkaMajoránka
- 1lžičkaSůl
- 150mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaMed včelí
- 200gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
947 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
13 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
16 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve smícháme med se solí a pivem a touto směsí kachní prsíčka potřeme.
- 2Troubu předehřejeme na 200C.
- 3Maso vložíme do pekáčku, necháme chvíli zapéct, poté stáhneme teplotu na 180C, zakryjeme alobalem a pečeme 30-45minut. Na závěr pečení alobal odkryjeme, aby vznikla křupavá kůžička.
- 4Po vyjmutí z trouby posypeme maso lístky majoránky a zakryté alobalem necháme na teplém místě.
- 5Připravíme noky, brambory ve slupce uvaříme doměkka, oloupeme a prolisujeme nebo rozmačkáme vidličkou. Přidáme rozšlehané vejce, mouku a zpracujeme vláčné těsto. Vyválíme válečky, rozkrojíme na kousky, vytvarujeme z nich malé oválky a uvaříme ve vroucí, lehce osolené vodě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.