Kachní prsa na modro se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 4kusyKachní prsa
- 30mililitrůDžus pomerančový
- 30mililitrůMed včelí
- 10gramůTymián čerstvý
- 150gramůCuketa
- 90gramůPaprika červená
- 100gramůCeler řapíkatý
- 180gramůPomeranče
- 30mililitrůOlej olivový
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Povrch masa nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme. Pomerančový džus smícháme s medem. Celer, papriky a cuketu omyjeme, očistíme a celer s paprikami pokrájíme na větší kousky, cuketu na kolečka. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a zbavíme blanek.
- 2Olej rozpálíme a maso položené kůží dolů na něm osmahneme. Přidáme tymián a smažíme do vysmažení tuku pod kůží, poté otočíme a smažíme další 2 minuty. Poté samotné maso bez tymiánu přendáme do pekáčku a necháme zapéct 11 minut při 190°C. Pečící se maso stále potíráme medovo-pomerančovou marinádou. Tuk v pánvi po smažení masa rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a opepříme a necháme smažit do změknutí. Poté přidáme dílky pomeranče a necháme prohřát. Vyjmeme maso z trouby a nakrájíme jej na plátky. Servírujeme s horkou zeleninou i s výpekem a pomeranči.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.