Kachní prsa na modro se zeleninou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Povrch masa nařízneme do mřížky, osolíme a opepříme. Pomerančový džus smícháme s medem. Celer, papriky a cuketu omyjeme, očistíme a celer s paprikami pokrájíme na větší kousky, cuketu na kolečka. Pomeranče oloupeme, rozdělíme na dílky a zbavíme blanek.
  • 2
    Olej rozpálíme a maso položené kůží dolů na něm osmahneme. Přidáme tymián a smažíme do vysmažení tuku pod kůží, poté otočíme a smažíme další 2 minuty. Poté samotné maso bez tymiánu přendáme do pekáčku a necháme zapéct 11 minut při 190°C. Pečící se maso stále potíráme medovo-pomerančovou marinádou. Tuk v pánvi po smažení masa rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu, osolíme a opepříme a necháme smažit do změknutí. Poté přidáme dílky pomeranče a necháme prohřát. Vyjmeme maso z trouby a nakrájíme jej na plátky. Servírujeme s horkou zeleninou i s výpekem a pomeranči.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.