Kachní prsa na paprice
45 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 50gramůCibule
- 50gramůPaprika červená
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPaprika mletá sladká
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 10gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
593 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Prsa naklepeme, ochutíme solí, pepřem, cibuli nakrájíme nadrobno, papriku bez jádřince na slabé proužky.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme maso a orestujeme. Necháme vysmahnout na tuk, přisypeme cibuli, proužky papriky, přidáme lžičku mleté papriky, trošku mouky, osmahneme a podlijeme vývarem. Podusíme a jakmile se tekutina z poloviny vyvaří, přilijeme smetanu. Dusíme, dokud šťáva lehce nezhoustne. Hustotu upravujeme vývarem.
- 3Porce upravíme na talíře a podáváme s vařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.