Kachní prsa na pomerančích a portském víně
35 min.
Ingredience
- 720gramůKachní prsa
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyPomeranče
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno portské
- 2lžíceLikér Grand Marnier
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 1špetkaPepř cayenský
- 2lžičkyNakládaný zelený pepř
- 0,5lžičkaCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
441 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
12 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
4 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Do masa vetřeme sůl a pepř. Na rozpálené pánvi prsíčka orestujeme cca 8min tučnou stranou dolů. Obrátíme a smažíme dalších 8min. Poté uchováme teplé v troubě předehřáté na 75C.
- 2Mezitím omyjeme pomeranče, z jednoho nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu, zbylé oloupeme a nakrájíme na plátky. Oloupané šalotky nasekáme najemno. Rozpustíme máslo a osmahneme na něm šalotku. Zaprášíme cukrem a necháme ho zkaramelizovat. Zalijeme vínem, likérem a pomerančovou šťávou a na prudkém ohni zredukujeme tekutinu na polovinu.
- 3Citronovou šťávu smícháme s pomerančovou kůrou, zeleným pepřem, ochutíme solí, cayenským pepřem a v omáčce prohřejeme plátky pomeranče.
- 4Prsa nakrájíme na tenké plátky, rozdělíme na talíře, doplníme omáčkou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.