Kachní prsa na slanině

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 200mililitrůVývar drůbeží
    • 600gramůKachní prsa
    • 15gramůSůl
    • 2špetkyPepř černý mletý
    • 100gramůSlanina vepřová
    • 20gramůSádlo škvařené
    • 60gramůCibule
    • 60gramůKarotka
    • 250mililitrůVíno červené
    • 400gramůBrambory pečené
    • 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
24 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsa naklepeme, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Karotku pokrájíme také na kolečka, slaninu na nudličky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme lžíci sádla, přiložíme kachní prsa a opečeme z obou stran. Maso vyjmeme, do pánve přisypeme nudličky slaniny a orestujeme, přidáme cibuli, karotku, osmahneme a podlijeme vínem. Povaříme, až se víno vyvaří na polovinu, vrátíme do pánve prsa, přilijeme vývar a dusíme, dokud nemá šťáva požadovanou hustotu.
  • 3
    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.