Kachní prsa na slanině
50 min.
Ingredience
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 600gramůKachní prsa
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 100gramůSlanina vepřová
- 20gramůSádlo škvařené
- 60gramůCibule
- 60gramůKarotka
- 250mililitrůVíno červené
- 400gramůBrambory pečené
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
685 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
24 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
9 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa naklepeme, osolíme, opepříme a lehce posypeme moukou. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Karotku pokrájíme také na kolečka, slaninu na nudličky.
- 2V pánvi rozehřejeme lžíci sádla, přiložíme kachní prsa a opečeme z obou stran. Maso vyjmeme, do pánve přisypeme nudličky slaniny a orestujeme, přidáme cibuli, karotku, osmahneme a podlijeme vínem. Povaříme, až se víno vyvaří na polovinu, vrátíme do pánve prsa, přilijeme vývar a dusíme, dokud nemá šťáva požadovanou hustotu.
- 3Podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.