Kachní prsa na třešních
40 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 1špetkaPepř černý mletý
- 7gramůMáslo čerstvé
- 1kusŠalotka
- 1lžíceSirup javorový
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 50mililitrůVíno červené
- 200gramůKompot třešňový
- 1lžičkaSůl mořská
- 50mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
404 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
9 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa omyjeme, osušíme a kůži několikrát nařízneme. Do zářezů vetřeme mořskou sůl a pepř.
- 2Ve velké pánvi prsíčka opékáme kůží dolů asi 4 minuty, maso obrátíme a opékáme ještě 2 minuty. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě 8 minut. Odstavíme z plotny a necháme odpočinout.
- 3V kastrůlku zvolna rozpustíme máslo a za stálého míchání na něm smažíme nadrobno nakrájenou šalotku asi 3 minuty. Vmícháme javorový sirup, víno a snítku rozmarýnu, uvedeme do varu a povaříme 1/2 minuty. Přilijeme vývar a bez pokličky vaříme asi 4 minuty do zhoustnutí.
- 4Potom vsypeme okapané třešně a vše vaříme ještě 2 minuty. Nakonec pokrm podle chuti osolíme a opepříme.
- 5Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.