Kachní prsa na víně
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 600gramůKachní prsa
- 1decilitrVíno bílé
- 1špetkaTymián sušený
- 1lžičkaSůl
- 1kusMrkev kořen
- 0,25kusCeler bulvový
- 2lžíceSádlo škvařené
- 0,5kusPetržel kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
13 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omytá kachní prsa osolíme a vložíme kůží dospod na rozehřáté sádlo. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu, ochutíme tymiánem, přilijeme trochu vína a zvolna dusíme. Během dušení maso podléváme vínem.
- 2Když je maso měkké, odstraníme ze šťávy část tuku.
- 3Podáváme s dušenou rýží a salátem z čerstvé zeleniny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.