Kachní prsa na žampionech
50 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 15gramůSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůŠalotka
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 40gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVíno červené
- 400gramůBrambory vařené
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200mililitrůVývar drůbeží
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, petrželku posekáme.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme kachní prsa a z obou stran osmažíme. Prsa vyndáme a dáme zatím stranou. Do pánve nasypeme šalotku a žampiony, orestujeme, zaprášíme troškou mouky, mouku osmahneme a zalijeme červeným vínem. Jakmile se víno téměř odpaří, přilijeme vývar, vrátíme do pánve prsa a necháme prohřát. Šťávu vyvaříme na požadovanou hustotu.
- 3Podáváme s pečenými bramborami a jednotlivé porce posypeme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.