Kachní prsa na žampionech

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
16 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsa lehce naklepeme, osolíme, opepříme, šalotku nakrájíme na kolečka, žampiony na plátky, petrželku posekáme.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme kachní prsa a z obou stran osmažíme. Prsa vyndáme a dáme zatím stranou. Do pánve nasypeme šalotku a žampiony, orestujeme, zaprášíme troškou mouky, mouku osmahneme a zalijeme červeným vínem. Jakmile se víno téměř odpaří, přilijeme vývar, vrátíme do pánve prsa a necháme prohřát. Šťávu vyvaříme na požadovanou hustotu.
  • 3
    Podáváme s pečenými bramborami a jednotlivé porce posypeme petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.