Kachní prsa pečená s jablkovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 900gramůKachní prsa
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3kusyJablka
- 4centilitryCalvados
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceKachní sádlo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
508 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
16 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme si troubu na 200°C. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Osolíme je a opepříme. Vložíme je na pekáč a z obou stran opečeme.
- 2Jablka oloupeme a odstraníme z nich jádřince. Potom je nakrájíme na kostičky. Část kostiček z jablek vložíme do pekáče a opečeme společně s kachními prsy. Poté k vypečené šťávě přilijeme calvados a drůbeží vývar. Ještě prsa 10 minut dopékáme.
- 3Prsa vyjmeme z pekáče a z vypečené šťávy sebereme tuk. Šťávu promixujeme se smetanou v mixéru a přecedíme přes síto.
- 4Na pánvi na kachním sádle opečeme zbytek kostiček z jablek a přimícháme je k rozmixované omáčce.
- 5Nakrájíme upečená prsa na tenké šikmé plátky. Omáčku podáváme odděleně.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.