Kachní prsa po thajsku
35 min.
Ingredience
- 1kilogramKachní prsa
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 50gramůCibulka jarní
- 125gramůMrkev kořen
- 250gramůHrachové lusky
- Marináda
- 2lžíceOmáčka sójová
- 2lžíceOcet vinný červený
- 25gramůZázvor celý
- 20gramůChilli paprička
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 10gramůPomerančová kůra
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 1lžíceCukr krupice
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Marináda: Smícháme sójovou omáčku, ocet, strouhaný zázvor, chilli papričku, pomerančovou šťávu a kůru, olivový olej, maizenu, cukr, podle chuti sůl a pepř.
- 2Proužky kachního masa promícháme s marinádou, přikryjeme a necháme nejméně 10 minut stát.
- 3Maso vyndáme z marinády a necháme dobře okapat. Marinádu uchováme.
- 4Rozpálíme olej, přidáme kachní nudličky a prudce je 5 minut smažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev a průběžně promícháváme a ještě 3 minuty smažíme. Na závěr přidáme kousky cibulky, hráškové lusky a vše asi 2 minuty prohřejeme.
- 5Do pánve přilijeme marinádu a směs prudce zahříváme asi 2 minuty, až maso změkne. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.