Kachní prsa s brusinkovým bešamelem
145 min.
Ingredience
- 400gramůKachní prsa
- 5lžicOlej slunečnicový
- 1lžičkaKoření mexické
- 1lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 4gramySůl
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 2decilitryVoda pitná
- 2decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 3lžíceKoňak Armaňak
- 1hrstBrusinky
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
952 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
79 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
164 mg
Cukr
20 mg
Postup přípravy
- 1Z rostlinného oleje, mexického koření, Solamylu, sójové omáčky, worcesteru, soli, poloviny dávky koňaku a rozmarýnu si připravíme marinádu, ve které necháme alespoň dvě hoidny uležet kousky omytých, osušených a nakrájených kachních prsou.
- 2Uležené maso zprudka osmažíme, aby si ponechalo uvnitř šťávu. Potom maso přendáme do pekáčku, který jsme vymazali troškou oleje. Maso podlijeme vodou a dáme péct. Při pečení průběžně podléváme vodou. Pečeme přibližně 2 hodiny, dokud není maso měkké.
- 3V pánvi nebo kastrůlku rozehřejeme máslo, do másla vlijeme hladkou mouku rozšlehanou ve studené vodě a vytvoříme bešamel, bílou omáčku. Bešamel jen krátce prohřejeme, aby se nepřipálil a vmícháme do něj brusinky, smetanu a koňak dle chuti a přelijeme jím upečené maso.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.