Kachní prsa s česnekem a houbami

38 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
785 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsa s kůží omyjeme, osušíme a ostrým nožem nařízneme jenom kůži do tvaru křížků. Očištěné stroužky česneku utřeme se solí a utřeným česnekem prsíčka potřeme z každé stany. Očištěnou cibuli si pokrájíme nadrobno, bílé menší hřiby očistíme, omyjeme, rozkrojíme na poloviny a nakrájíme na plátky.
  • 2
    V litinové pánvi rozehřejeme na správnou teplotu olej. Prsíčka nejdříve orestujeme 3-4 minuty kůží vespod. Pak je obrátíme a restujeme dalších 3-4 minuty. Orestovaná prsa odložíme do předehřáté mísy a uchováme je v teple.
  • 3
    Do pánve s omastkem přidáme cibuli s houbami, krátce (1-2 min), za stálého míchání je orestujeme, snížíme teplotu a pánev zakryjeme poklicí. Hříbky s cibulí dusíme přibližně 5 minut, pak přilijeme slepičí bujón a smetanu. Omáčku promícháme a 3-4 minuty pomalu vaříme.
  • 4
    Kachní prsa nakrájíme příčně na tenčí plátky. Ozdobně je poklademe na talíře, přelejeme je z poloviny smetanovou omáčkou s hříbky a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.