Kachní prsa s hráškem a karotkou
50 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 150gramůKarotka
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůHrášek
- 30gramůMáslo čerstvé
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 400gramůBrambory vařené
- 50gramůCibule
- 300mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa lehce naklepeme, ochutíme solí, pepřem a nakrájíme na menší kousky. Karotku nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, karotku a hrášek, osmažíme, přidáme kousky masa, orestujeme, necháme vysmahnout, zaprášíme troškou mouky, podlijeme vývarem, přidáme špetku mletého muškátu a dusíme doměkka. Tekutina se z poloviny odpaří a pokrm se zahustí.
- 3Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.