Kachní prsa s malinami
55 min.
Ingredience
- 1kilogramKachní prsa
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- Malinová omáčka
- 150mililitrůVíno portské
- 75mililitrůVoda pitná
- 45gramůCukr krupice
- 250gramůMaliny
- 1lžičkaMaizena - kukuřičný škrob
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 80mililitrůPomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Malinová omáčka: do hrnce nalijeme portské, odměřené množství vody, přidáme cukr, přivedeme k varu a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme maliny a znovu přivedeme k varu. Přikryjeme a velmi zvolna 5 minut povaříme.
- 2Prolisujeme přes silonové síto. Tekutinu nalijeme zpět do hrnce a opět přivedeme k varu. Pomerančovou šťávu smícháme s kukuřičnou moučkou, nalijeme do hrnce k malinám, přivedeme k varu a mícháme, až zhoustne. Podle chuti nepatrně osolíme, opepříme a odstavíme stranou.
- 3Kůží na kachních prsou křížem nařízneme a vetřeme do nich sůl a pepř. Prsa dáme 10 cm pod horký gril a z každé strany je 8 minut grilujeme, aby kůže byla křupavá, maso měkké, ale uvnitř ještě narůžovělé.
- 4Hotová kachní prsa položíme kůží vzhůru na prkénko a nakrájíme je na plátky, které upravíme do vějíře na nahřáté talíře. Každou porci zalijeme malým množstvím malinové omáčky, zbylou omáčku podáváme zvlášť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.