Kachní prsa s malinami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Malinová omáčka: do hrnce nalijeme portské, odměřené množství vody, přidáme cukr, přivedeme k varu a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme maliny a znovu přivedeme k varu. Přikryjeme a velmi zvolna 5 minut povaříme.
  • 2
    Prolisujeme přes silonové síto. Tekutinu nalijeme zpět do hrnce a opět přivedeme k varu. Pomerančovou šťávu smícháme s kukuřičnou moučkou, nalijeme do hrnce k malinám, přivedeme k varu a mícháme, až zhoustne. Podle chuti nepatrně osolíme, opepříme a odstavíme stranou.
  • 3
    Kůží na kachních prsou křížem nařízneme a vetřeme do nich sůl a pepř. Prsa dáme 10 cm pod horký gril a z každé strany je 8 minut grilujeme, aby kůže byla křupavá, maso měkké, ale uvnitř ještě narůžovělé.
  • 4
    Hotová kachní prsa položíme kůží vzhůru na prkénko a nakrájíme je na plátky, které upravíme do vějíře na nahřáté talíře. Každou porci zalijeme malým množstvím malinové omáčky, zbylou omáčku podáváme zvlášť.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.