Kachní prsa s melounem
50 min.
Ingredience
- 4kusyKachní prsa
- 150gramůŘedkvička
- 3kusyŠalotka
- 400gramůMeloun vodní
- 1lžíceMáta
- 2lžíceOříšky piniové
- 1lžícePažitka
- Zálivka
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOmáčka rybí
- 2lžíceLimetková šťáva
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžíceTamarindová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa omyjeme, očistíme, kůži nařízneme do mřížky. Osolíme a položíme na pekáč kůží dolů. Pekáč dáme na sporák a kachní prsa asi 10 minut opékáme. Když je kůže dozlatova, odebereme lžící vypečený tuk, prsa otočíme a opékáme ještě asi 3 minuty.
- 2Chilli papričky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a na jemno nakrájíme. Vložíme do misky a promícháme s 2 lžícemi rybí omáčky, 2 lžícemi limetkové šťávy, 2 lžícemi třtinového cukru a lžící tamarindové pasty. Do takto připravené zálivky vložíme kachní prsa nakrájená na nudličky, plátky ředkviček, na jemno nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájený meloun, nasekanou pažitku a mátu. Vše promícháme a před podáváním posypeme piniovými oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.