Kachní prsa s melounem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
397 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
12 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsa omyjeme, očistíme, kůži nařízneme do mřížky. Osolíme a položíme na pekáč kůží dolů. Pekáč dáme na sporák a kachní prsa asi 10 minut opékáme. Když je kůže dozlatova, odebereme lžící vypečený tuk, prsa otočíme a opékáme ještě asi 3 minuty.
  • 2
    Chilli papričky omyjeme, očistíme, zbavíme semen a na jemno nakrájíme. Vložíme do misky a promícháme s 2 lžícemi rybí omáčky, 2 lžícemi limetkové šťávy, 2 lžícemi třtinového cukru a lžící tamarindové pasty. Do takto připravené zálivky vložíme kachní prsa nakrájená na nudličky, plátky ředkviček, na jemno nakrájenou šalotku, na kostičky nakrájený meloun, nasekanou pažitku a mátu. Vše promícháme a před podáváním posypeme piniovými oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.