Kachní prsa s omáčkou z červeného vína
45 min.
Ingredience
- 500gramůKachní prsa
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyŠalotka
- 250mililitrůVíno červené
- 2lžíceJíška instantní
- 8kusůFíky čerstvé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceCukr krupice
- 200gramůNudle široké
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
6 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Omytá a osušená kachní prsa potřeme solí a pepřem, vložíme na pánev na rozehřátý olej a opékáme po každé straně asi 6 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě.
- 2Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat.
- 3Vypečené sádlo z pánve slijeme a ve šťávě necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Zalijeme červeným vínem, přidáme zelený pepř a omáčku necháme přejít varem. Vmícháme jíšku, osolíme a opepříme.
- 4V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme cukr. Vmícháme rozpůlené fíky a krátce je karamelizujeme.
- 5Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s fíky a vařenými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.