Kachní prsa s omáčkou z červeného vína

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
726 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
17 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
6 g
Cukr
40 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a osušená kachní prsa potřeme solí a pepřem, vložíme na pánev na rozehřátý olej a opékáme po každé straně asi 6 minut. Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a necháme na teplém místě.
  • 2
    Nudle uvaříme v osolené vodě, scedíme, necháme okapat.
  • 3
    Vypečené sádlo z pánve slijeme a ve šťávě necháme zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku. Zalijeme červeným vínem, přidáme zelený pepř a omáčku necháme přejít varem. Vmícháme jíšku, osolíme a opepříme.
  • 4
    V kastrůlku rozpustíme máslo a přisypeme cukr. Vmícháme rozpůlené fíky a krátce je karamelizujeme.
  • 5
    Kachní prsa nakrájíme na plátky a přelijeme omáčkou. Podáváme s fíky a vařenými nudlemi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.