Kachní prsa s pomerančovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Kůží dolů je opékáme na suché rozehřáté pánvi asi 7 minut dokřupava. Obrátíme a opékáme dalších 7 minut.
  • 2
    Vypečenou šťávu smícháme se šťávou z 1 pomeranče a likérem. Chvíli povaříme, vmícháme sladkou i zakysanou smetanu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nastrouhanou citronovou kůru.
  • 3
    Kachní prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. Ozdobíme mátou a plátky citronu.
  • 4
    Vhodnou přílohou jsou špagety.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.