Kachní prsa s pomerančovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusPomeranče
- 20mililitrůLikér pomerančový
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 150gramůZakysaná smetana
- 1kusMáta
- 1kusCitrony
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsa omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Kůží dolů je opékáme na suché rozehřáté pánvi asi 7 minut dokřupava. Obrátíme a opékáme dalších 7 minut.
- 2Vypečenou šťávu smícháme se šťávou z 1 pomeranče a likérem. Chvíli povaříme, vmícháme sladkou i zakysanou smetanu, podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec přidáme nastrouhanou citronovou kůru.
- 3Kachní prsa nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a podáváme s omáčkou. Ozdobíme mátou a plátky citronu.
- 4Vhodnou přílohou jsou špagety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.