Kachní prsa se špenátem a žampiony

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do rendlíku vložíme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme a velmi zvolna vaříme asi 20 minut, až se veškerá voda úplně odpaří. Přilijeme sojové mléko, promícháme a povaříme dohusta. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme celé mmenší žampiony a 1 minutu povaříme. Hrnec odstavíme a žampiony necháme v horké vodě ještě 10 minut dojít. Potom je scedíme a necháme okapat.
  • 2
    Kachní prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, osmahneme, přisypeme hnědý cukr, zakápneme citronovou šťávou a mícháme, aby se maso obalilo v karamelu.
  • 3
    Kachní maso upravíme na talíře, doplníme špenátem, do kterého nastojato vmáčkneme žampiony.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.