Kachní prsa se špenátem a žampiony
45 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 500gramůŠpenátový protlak mražený
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůMléko sójové
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůCukr třtinový
- 10gramůSůl
- 15gramůMáslo čerstvé
- 1gramPepř černý mletý
- 800mililitrůVoda pitná
- 15mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
346 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do rendlíku vložíme částečně rozmražený špenát, osolíme, opepříme a velmi zvolna vaříme asi 20 minut, až se veškerá voda úplně odpaří. Přilijeme sojové mléko, promícháme a povaříme dohusta. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, zakápneme citronovou šťávou a přivedeme k varu. Přidáme celé mmenší žampiony a 1 minutu povaříme. Hrnec odstavíme a žampiony necháme v horké vodě ještě 10 minut dojít. Potom je scedíme a necháme okapat.
- 2Kachní prsa nakrájíme na silnější proužky, osolíme, opepříme, vložíme do pánve s rozehřátým olejem, přidáme kousek másla, osmahneme, přisypeme hnědý cukr, zakápneme citronovou šťávou a mícháme, aby se maso obalilo v karamelu.
- 3Kachní maso upravíme na talíře, doplníme špenátem, do kterého nastojato vmáčkneme žampiony.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.