Kachní prsa se zeleninou
30 min.
Ingredience
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 40mililitrůOlej sezamový
- 10mililitrůOmáčka rybí
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceKari pasta
- 3kusyRajčata
- 1kusCibule
- 1lžičkaCukr třtinový
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 600gramůKachní prsa
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,5kusAnanas
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
541 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
36 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Na kachních prsou necháme oschnout přes noc kůži. Smícháme 40 ml rostlinného oleje, sezamový olej, rybí omáčku, chilli papričku, kari pastu a prsa ve směsi obalíme. Necháme je marinovat v ledničce asi tři hodiny.
- 2Na zbytku rostlinného oleje smažíme deset minut kachní prsa. Ananas, okurku a cibuli nakrájíme na plátky a rajčata na kostičky. Zeleninu upravíme s nakrájeným masem na talíř. Smícháme ještě citronovou šťávu, dva prolisované stroužky česneku, třtinový cukr a arašídový olej.
- 3Omáčku podáváme k zelenině a masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.