Kachní prsa v pomerančovém sósu
40 min.
Ingredience
- 15gramůZázvor celý
- 2kusyChilli paprička
- 5gramůPepř černý mletý
- 100mililitrůPomerančová šťáva
- 90mililitrůOlej olivový
- 350gramůKachní prsa
- 5gramůSůl
- 10gramůKoriandr mletý
- 25mililitrůOmáčka sójová
- 50mililitrůVývar drůbeží
- 50mililitrůKoňak Armaňak
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
27 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
791 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Papričky zbavíme semen a nadrobno nakrájíme. Na marinádu rozmícháme nastrouhaný zázvor, chilli papričky, koriandr, pepř, pomerančovou šťávu, sójovou omáčku, koňak, vývar a olej.
- 2Prsíčka nařežeme do tvaru mřížky, vložíme do marinády a necháme odpočívat nejméně 4 hodiny v chladničce.
- 3Stáhneme marinádu a dáme stranou. Osolené maso vložíme pod gril kůží dolů asi na 1 minutu.
- 4Kachní prsa potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a na okraji grilu necháme táhnout asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.