Kachní prsa v zázvorové omáčce
33 min.
Ingredience
- 800gramůKachní prsa
- 1lžičkaSůl
- 30gramůZázvor celý
- 30gramůZázvor nakládaný
- 120gramůPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceOcet malinový
- 2lžíceSirup zázvorový
- 300mililitrůZázvorové víno
- 250mililitrůVývar drůbeží
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
723 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme a osmažíme nasucho na pánvi dozlatova. Poté přeložíme do pekáče a držíme na teple.
- 2V mezičase nakrájíme na nudličky oloupaný zázvor, naložený zázvor nakrájíme nadrobno. Pórek rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
- 3Z pánve, kde jsme smažili maso, odebereme většinu tuku. Ke zbylému tuku přilijeme ocet, přivedeme do varu a přimícháme zázvor, sirup, víno a vývar. Vaříme zhruba 10 minut.
- 4Na másle zpěníme pórek, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty. Do zázvorové omáčky vložíme kachní prsa a prohřejeme.
- 5Kachnu podáváme s omáčkou a osmaženým pórkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.