Kachní prsa v zázvorové omáčce

33 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
18 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
723 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěná kachní prsa osolíme, opepříme a osmažíme nasucho na pánvi dozlatova. Poté přeložíme do pekáče a držíme na teple.
  • 2
    V mezičase nakrájíme na nudličky oloupaný zázvor, naložený zázvor nakrájíme nadrobno. Pórek rozpůlíme a nakrájíme na nudličky.
  • 3
    Z pánve, kde jsme smažili maso, odebereme většinu tuku. Ke zbylému tuku přilijeme ocet, přivedeme do varu a přimícháme zázvor, sirup, víno a vývar. Vaříme zhruba 10 minut.
  • 4
    Na másle zpěníme pórek, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme asi 3 minuty. Do zázvorové omáčky vložíme kachní prsa a prohřejeme.
  • 5
    Kachnu podáváme s omáčkou a osmaženým pórkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.