Kachní prsa v zelí
90 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 750gramůKachní prsa
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 500gramůZelí kysané
- 250mililitrůVíno bílé
- 1kusBrambory
- 2lžíceHrozinky
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1kostkaPolévkové kostky Vitana
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
15 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omytá kachní prsíčka osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme horkým vývarem z bujónové kostky a pečeme v troubě do poloměkka. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.
- 2Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na sádle, přidáme překrájené zelí, kmín, podlijeme vínem, vsypeme omyté hrozinky a vše dusíme. Do téměř měkkého zelí přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou bramboru, promícháme a dodusíme doměkka.
- 3Zelí rozložíme do pekáče, navrch urovnáme kachní prsíčka a vše dopečeme v troubě.
- 4Maso upravíme na nahřáté talíře, obložíme zelím s hrozinkami. Vše přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.