Kachní prsíčka s kari pastou a bambusovými výhonky
60 min.
Ingredience
- 500gramůKachní prsa
- 3lžíceOmáčka rybí
- 1kusLilek
- 100gramůBambusové výhonky
- 4lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceCukr palmový
- 1lžíceKari pasta červená
- 200gramůRajčata Cherry
- 400mililitrůMléko kokosové
- 5kusůBazalka
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOmáčka ústřicová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
451 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
35 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme kachní maso, které zbavíme kůže, vypereme a nakrájíme na kousky. Kousky necháme čtvrt hodiny marinovat v rybí omáčce.
- 2Jako další si připravíme lilek, který nakrájíme na kolečka, posolíme a necháme ho "vypotit".
- 3Bambusové výhonky nakrájíme na větší kousky.
- 4Na 2 lžicích rozehřátého oleje ve woku nejdříve osmažíme lilek, poté ho vyndáme z pánve ven.
- 5Do pánve přidáme zbylý olej a zkaramelizujeme na něm palmový cukr, přidáme kari pastu a ústřicovou omáčku. Poté vrátíme zpět do pánve lilek, přidáme cherry rajčátka, bambusové výhonky a vše zalijeme kokosovým mlékem, čímž vznikne omáčka. Ještě chvíli vše prohřejeme.
- 6Do této omáčky vrátíme zpět osmažené maso a několik minut povaříme. Povrch sypeme nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.