Kachní prsíčka s mátou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Prsíčka smažíme v horkém oleji z obou stran asi 8 minut, potom je zabalíme do alobalu a necháme 7 minut odpočinout.
  • 3
    Mátu omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno nasekáme. Jednu lžíci máty odložíme stranou. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky.
  • 4
    Připravíme omáčku: Vypečenou šťávu povaříme s červeným vínem. Přidáme slepičí vývar, šťávu z hořkých pomerančů a povaříme.
  • 5
    Přidáme ledové máslo a našleháme krémovou omáčky.
  • 6
    Dílky pomeranče a mátu přidáme do omáčky a ochutíme cukrem. Maso nakrájíme napříč na plátky, zalijeme omáčkou a podáváme posypané zbylou mátou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.