Kachní prsíčka s mátou
50 min.
Ingredience
- 600gramůKachní prsa
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 2lžíceOlej stolní
- 20gramůMáta
- 1kusPomeranče
- 225mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 10gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
22 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
- 2Prsíčka smažíme v horkém oleji z obou stran asi 8 minut, potom je zabalíme do alobalu a necháme 7 minut odpočinout.
- 3Mátu omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno nasekáme. Jednu lžíci máty odložíme stranou. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky.
- 4Připravíme omáčku: Vypečenou šťávu povaříme s červeným vínem. Přidáme slepičí vývar, šťávu z hořkých pomerančů a povaříme.
- 5Přidáme ledové máslo a našleháme krémovou omáčky.
- 6Dílky pomeranče a mátu přidáme do omáčky a ochutíme cukrem. Maso nakrájíme napříč na plátky, zalijeme omáčkou a podáváme posypané zbylou mátou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.