Kachní roláda
90 min.
Ingredience
- 1000gramůKachna mražená
- 400gramůVepřové maso mleté
- 150gramůJátra kachní
- 150gramůPárky Debrecínské
- 150gramůZelí kysané
- 80gramůŽemle tuková
- 100mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 5gramůKmín celý
- 600gramůBrambory vařené
- 0,5decilitrVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1057 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
83 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykoštěnou kachnu rozprostřeme na vál a osolíme. Housky namočíme do mléka a necháme nasáknout. Kachní játra umeleme na masovém strojku spolu s vyždímanými houskami, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
- 2Do mísy vložíme mleté maso, přidáme játra s houskami, osolíme, opepříme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rvnoměrně naneseme na plát masa, posypeme kysaným zelím a doprostřed položíme párek. Roládu zavineme, ovážeme provázkem, povrch posypeme solí, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna za občasného podlévání přibližně 50 minut.
- 3Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.