Kachní roláda

90 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1057 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
83 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykoštěnou kachnu rozprostřeme na vál a osolíme. Housky namočíme do mléka a necháme nasáknout. Kachní játra umeleme na masovém strojku spolu s vyždímanými houskami, kysané zelí scedíme a trochu pokrájíme.
  • 2
    Do mísy vložíme mleté maso, přidáme játra s houskami, osolíme, opepříme, přidáme vejce a důkladně promícháme. Rvnoměrně naneseme na plát masa, posypeme kysaným zelím a doprostřed položíme párek. Roládu zavineme, ovážeme provázkem, povrch posypeme solí, kmínem, vložíme do pekáče, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme zvolna za občasného podlévání přibližně 50 minut.
  • 3
    Upečenou roládu zbavíme provázku, nakrájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.