Kachní stehna v sádle
150 min.
Ingredience
- 4kusyKachní stehna
- 3lžíceRozmarýn čerstvý
- 1lžičkaPepř bílý
- 50gramůSůl mořská
- 5stroužkůČesnek
- 600mililitrůKachní sádlo
- 400mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
567 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
25 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
620 mg
Cukr
63 mg
Postup přípravy
- 1Do mořské soli, rozdrceného česneku a nasekaného tymiánu naložíme opepřená kachní stehna. Necháme v lednici odležet nejlépe jeden den.
- 2Omyjeme stehna, osušíme a dáme je do pekáče. Zalijeme je rozpuštěným sádlem a přikryté v troubě konfitujeme při 130 stupních 120 minut. Maso musí být měkké, že kosti půjdou lehce oddělit. Stehna necháme vychladnout a vyjmeme ze sádla.
- 3Slijeme sádlo a tekutinu, která se drží v pekáči, použijeme na přípravu kachní šťávy. Tekutinu vaříme a mícháme. Vyvaříme ji dotmava, zastříkneme vývarem, odvaříme a nakonec přidáme zbytek vývaru, osolíme, opepříme a přes cedník přecedíme.
- 4Před podáváním opečeme kůži na stehnech pod rozpáleným grilem.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.