Kadeřavý salát s ovčím sýrem a rajčaty
20 min.
Ingredience
- 400gramůSalát kadeřavý
- 100gramůOřechy vlašské
- 150gramůRajčata
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyHrušky
- 3mililitryCitronová šťáva
- Na zálivku
- 1lžičkaOcet vinný
- 1lžičkaOcet bazalkový
- 2lžičkySirup javorový
- 1lžícePomerančová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 20gramůCibulka jarní
- 50mililitrůOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Z kadeřavého salátu odstraníme poškozené listy, odřízneme košťály. Listy důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme je a natrháme na kousky o velikostí sousta. Ořechy osmažíme na suché pánvi.
- 2Omytá rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Omytou salátovou okurku pokrájíme také na malé plátky.
- 3Hrušky omyjeme, rozkrojíme zbavíme jadřinců a krájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citrónovou šťávou.
- 4Ve vhodné nádobě smícháme vinný a bazalkový ocet, javorový sirup, pomerančovou šťávu, sůl, pepř. Metlou vše dobře prošleháme, vložíme půlku nadrobeného ovčího sýra, drobně nakrájenou zelenou část jarní cibulky, nakonec přilijeme olej.
- 5Připravený kadeřavý salát v misce dobře promícháme se zálivkou. Rozdělíme na čtyři studené talíře. Na každý rozdělíme plátky hrušek. Každou porci ozdobíme připravenými ořechy, rozdělíme také zbylý ovčí sýr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.