Kadeřavý salát s ovčím sýrem a rajčaty

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
42 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kadeřavého salátu odstraníme poškozené listy, odřízneme košťály. Listy důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou, osušíme je a natrháme na kousky o velikostí sousta. Ořechy osmažíme na suché pánvi.
  • 2
    Omytá rajčata rozkrojíme, odstraníme semínka a nakrájíme na malé kousky. Omytou salátovou okurku pokrájíme také na malé plátky.
  • 3
    Hrušky omyjeme, rozkrojíme zbavíme jadřinců a krájíme na tenké plátky, které ihned pokapeme citrónovou šťávou.
  • 4
    Ve vhodné nádobě smícháme vinný a bazalkový ocet, javorový sirup, pomerančovou šťávu, sůl, pepř. Metlou vše dobře prošleháme, vložíme půlku nadrobeného ovčího sýra, drobně nakrájenou zelenou část jarní cibulky, nakonec přilijeme olej.
  • 5
    Připravený kadeřavý salát v misce dobře promícháme se zálivkou. Rozdělíme na čtyři studené talíře. Na každý rozdělíme plátky hrušek. Každou porci ozdobíme připravenými ořechy, rozdělíme také zbylý ovčí sýr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.