Kaiserky
75 min.
Ingredience
- 270mililitrůVoda pitná
- 2lžíceTuk
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 220gramůMouka chlebová
- 20gramůDroždí
- 280gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na posypání
- Na potření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
595 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
15 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2Do pekárny vlijeme vodu, rozpuštěný tuk, poté přidáme zbylé sypké suroviny a rozdrobené droždí. Pekárnu zapneme na program těsto.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na stejné kousky, vytvarujeme menší kuličky, které necháme pod utěrkou kynout alespoň 15 minut. Do vykynutých kuliček uděláme zářezy (lepší je nastřihnout těsto do hvězdičky), potřeme rozšlehaným vejcem, část posypeme mákem, část sezamem a pečeme zhruba 15 minut.
- 4Upečené můžeme podávat vlažné.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.