Kakaová bublanina
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5hrnekMouka polohrubá
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžíceKakao - prášek
- 1špetkaCitronová kůra
- 500gramůVišně
- 50mililitrůSirup višňový
- 1lžíceTuk
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Polovinu dávky cukru utřeme se žloutky, kakaem a citronovou kůrou do pěny. Druhou polovinu cukru zašleháme do tuhého sněhu ušlehaného z bílků, který přidáme k utřeným žloutkům. Lehce vmícháme mouku a na závěr vlahé rozpuštěné máslo.
- 2Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Poklademe višněmi obalenými v mouce. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.
- 3Vychladlou bublaninu pokropíme višňovým sirupem a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.