Kakaová bublanina

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
7 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu dávky cukru utřeme se žloutky, kakaem a citronovou kůrou do pěny. Druhou polovinu cukru zašleháme do tuhého sněhu ušlehaného z bílků, který přidáme k utřeným žloutkům. Lehce vmícháme mouku a na závěr vlahé rozpuštěné máslo.
  • 2
    Těsto nalijeme do tukem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. Poklademe višněmi obalenými v mouce. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme dorůžova.
  • 3
    Vychladlou bublaninu pokropíme višňovým sirupem a pocukrujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.