Kakaové cupcakes s krémem z mascarpone
50 min.
Ingredience
- Krém
- 250gramůMascarpone
- 100gramůTvaroh tučný
- 2lžičkyCukr vanilka
- 100gramůCukr moučkový
- Těsto
- 100gramůCukr krupice
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 2kusyCukr vanilka
- 50gramůMouka polohrubá
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceKakao - prášek
- 220mililitrůMléko polotučné
- 85gramůMáslo čerstvé
- 250gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceCukrářské zdobení barevné
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
701 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
36 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Příprava těsta: V míse rozmícháme celá vejce s mlékem a rozpuštěným, vychladlým máslem. Přidáme všechny sypké suroviny a vymícháme těsto.
- 2Těsto rozdělíme do 12 košíčků na muffiny. Košíčky plníme jen do dvou třetin výšky. Pokud nemáme formu na muffiny, dáme vždy několik košíčků do sebe, aby se v nich těsto při pečení nerozlévalo.
- 3Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C 20-25 minut.
- 4Příprava krému: V míse ušleháme mascarpone s tvarohem, potom zašleháme cukr a vanilkový cukr (můžeme použít vanilkovou tresť.)
- 5Krémem naplníme cukrářský sáček s hvězdicovou trubičkou a krém ozdobně naneseme na vychladlé cupcaky. Povrch posypeme cukrářským zdobením.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.