Kakaové pohankové řezy

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pohanku - lámanku vsypeme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme dojít 35 - 40 minut.
  • 2
    Uvařenou pohanku vložíme do mísy, vmícháme sušené mléko, přimícháme kakao, med a olej. Meruňky nakrájíme na drobné kousky, zamícháme do těsta, přisypeme skořici, fenykl, mleté nové koření, kardamom, mletý badyán a mletý hřebíček. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, žloutky vmícháme do těsta, z bílků vyšleháme sníh a ten posléze opatrně vmícháme do těsta také.
  • 3
    Na plech vyložený papírem na pečení vlijeme těsto, rozetřeme po celé šířce plechu a ozdobíme půlkami oloupaných mandlí. Pečeme při mírné teplotě 60 minut.
  • 4
    Vychladlý koláč nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.