Kakaové pohankové řezy
100 min.
Ingredience
- 65gramůMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůPohanka
- 600mililitrůVoda pitná
- 80gramůOves Milk - sušený ovesný nápoj
- 20gramůKakao - prášek
- 3lžíceMed včelí
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSkořice mletá
- 130gramůMeruňky
- 1lžičkaFenykl obecný
- 4lžíceCukr moučkový
- 5lžicMléko odtučněné sušené
- 0,5lžičkaNové koření mleté
- 0,5lžičkaKardamom
- 0,5lžičkaBadyán
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
8 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Pohanku - lámanku vsypeme do hrnce, podlijeme vodou a vaříme přibližně 10 minut. Hrnec odstavíme a necháme dojít 35 - 40 minut.
- 2Uvařenou pohanku vložíme do mísy, vmícháme sušené mléko, přimícháme kakao, med a olej. Meruňky nakrájíme na drobné kousky, zamícháme do těsta, přisypeme skořici, fenykl, mleté nové koření, kardamom, mletý badyán a mletý hřebíček. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků, žloutky vmícháme do těsta, z bílků vyšleháme sníh a ten posléze opatrně vmícháme do těsta také.
- 3Na plech vyložený papírem na pečení vlijeme těsto, rozetřeme po celé šířce plechu a ozdobíme půlkami oloupaných mandlí. Pečeme při mírné teplotě 60 minut.
- 4Vychladlý koláč nakrájíme, pocukrujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.