Kakaový dort s hruškami a mandlemi
70 min.
Ingredience
- 120gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 20gramůKakao - prášek
- 8kusůDatle
- 150gramůHrušky
- 1špetkaSůl
- 150gramůSýr Ricotta
- 120gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaDroždí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
5900 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
12 g
Sacharidy
1560 g
Vláknina
138 g
Cukr
1362 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 170C.
- 2Riccottu promícháme s cukrem, žloutky, moukou, kakaem, přidáme droždí a špetku soli. Poté do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. Nakonec přidáme 6 datlí a 80g hrušek nakrájených na kostičky. Směs vlijeme do formy na biskupský chlebíček vyložené pečicím papírem a pečeme 50minut.
- 3Mezitím nakrájíme zbylé hrušky a datle na plátky. Vychladlý dort nakrájíme a podáváme ozdobený plátky ovoce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.