Kalamáry s citronem a pepřem
15 min.
Ingredience
- 750gramůKalamáry
- 80mililitrůLimetková šťáva
- 80mililitrůOlej olivový extra panenský
- 3stroužkyČesnek
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 1špetkaSůl
- 1lžíceCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
367 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Smícháme nastrouhanou citronovou kůru s limetkovou šťávou, olivovým olejem, prolisovaným česnekem, sušeným koriandrem, pepřem čtyř barev a dosolíme.
- 2Kalamáry (6 ks )rozpůlíme tak, aby vznikly obdélníky, na kterých asi na 3/4 povrchu vytvoříme mřížku. Pak je zamícháme s připravenou směsí, přikryjeme a 30 minut necháme v ledničce odležet.
- 3Namarinované kalamáry 2-3 minuty grilujeme na barbecue grilu nebo pánvi, začnou-li se okraje rolovat, jsou kalamáry hotové.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.