Kalamáry s nádivkou
60 min.
Ingredience
- 800gramůKalamáry
- 1stroužekČesnek
- 150gramůRajčata
- 120gramůCibule
- 150mililitrůVíno bílé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůStrouhanka
- 30mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
12 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Kalamárům odřízneme hlavu, vnitřek vyjmeme a vyčistíme.
- 21/3 rajčat, polovinu cibule, 250 g kalamárů a česnek nakrájíme na drobné kousky, smícháme dohromady, přidáme strouhanku a žloutek.
- 3Nádivkou naplníme zbylé kalamáry, otvor sešijeme.
- 4Orestujeme na rozpáleném oleji, přidáme zbylá pokrájená rajčata a cibuli, podlijeme vínem. Dusíme 20 minut.
- 5Servírujeme přelité šťávou z restování a dušenými rajčaty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.