Kalamáry s rajčaty a špenátem
100 min.
Ingredience
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 100gramůCibule
- 3lžíceKopr čerstvý
- 140gramůPassata (drcená rajčata)
- 1,5lžícePyré rajčatové
- 1lžičkaSůl
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- Na blanšírování špenátu
- 1kilogramŠpenát listový čerstvý
- 1,8litryVoda pitná
- Na vaření kalamárů
- 1,5kilogramyKalamáry
- 1,8litryVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
574 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné a opláchnuté kalamáry nakrájíme na kousky, vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 45 minut. Uvařené vyjmeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Špenát opláchneme a 3 minuty blanšírujeme.
- 2Na oleji zpěníme cibuli, přidáme špenát, chvíli smažíme, vmícháme kalamáry a podusíme. Před koncem varu přidáme rajčata, pyré, sůl, pepř, kopr, zalijeme vývarem a dusíme na mírném plameni 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.